INFO

Info

Bra att veta


nyfödd

FOTOGRAFERINGSTIDER

Fotografering sker vardagar mellan kl.10.00-16.00.

Helg/kvällsfotografering efter kl.16.00 är möjlig mot avgift.


PRELIMINÄRBOKA NYFÖDDFOTOGRAFERING

redan under graviditeten så jag kan hålla mig flexibel dagarna nära beräknad födsel. Jag har ett begränsat antal av nyföddfotograferingar och därför är det bra att vara ute i god tid.


BOKA GRAVIDFOTOGRAFERING

Jag rekommenderar att vi fotograferar när du är i vecka 25-32 (första graviditet -v.28-32, andra, tredje osv -  v.25-29). Men du bestämmer själv vilken vecka passar dig bäst. För att garantera en tid för din fotografering är det viktigt att du kontaktar mig när du är runt v.20.


HUR BOKAR MAN FOTOGRAFERING?

Du bokar en fotografering genom att fylla i kontaktformuläret.


FAMILJ OCH SYSKON

får vara med på bilderna utan extra avgift (föranmälan krävs). Pga platsbrist i studion kan max 5 personer inklusive fotograf finnas i studion samtidigt.


LÅN AV KLÄDER OCH REKVISITA

Det finns ett stort utbud av barnkläder i storlek 80-86 att låna till er fotografering i studion. För gravidfotografering finns det flera fina klänningar och body. Vid bokning av gravidfotografering får du en pdf-fil med tips på kläder som du kan ta med dig till fotografering.


HUR LÅNG TID TAR EN FOTOGRAFERING?

Gravidfotografering - ca 60-90 minuter.

Nyföddfotografering - ca 3 timmar.

Baby-, 1 års fotografering och Cake smash - 60 minuter.


KÄNNER DU INTE DIG BEKVÄMT ATT STÅ FRAMFÖR KAMERAN?

Det är helt okej, oroa dig inte. Jag kommer att guida dig genom hela fotograferingen och hjälper med posering. Jag kan även lära dig olika tekninker som hjälper att slappna av.


BILDVISNING

Bildvisning sker i studion ca två veckor efter er fotografering. Kunder som bor lång borta kan välja ut bilder online via länk.


BILDREDIGERING

Rivsår, dregel och annat kommer att retuscheras bort. Om du har spesiella önskemål angående retuschering meddela mig om detta vid bildbeställning. 


BETALNING

Vid bokning erhåller ni faktura med bokningsavgiften på 1500 kr via e-post. Resten av paketkostnaden betalas med 14-dagars faktura som mejlas till er efter bildvisning. Jag tar inte emot kontanter.


HUR LÅNG TID TAR DET INNAN VI FÅR FÄRDIGA BILDER?

Redigerade bilder levereras inom ca 6-8 veckor efter slutfakturan betald. Express bildredigering inom 7 dagar är möjligt mot exra avgift.


BONUS TILL STAMKUNDER

Psst! Stamkunder får altid något extra på köpet. Om detta berättar jag på er nästa fotografering ;)


VID PRINT AV DIGITALA FILER

på egen hand tar man eget ansvar för hur resultatet på färdiga fotoprodukter blir. På olika fotolabb kan man få olika resultat beroende på maskinerna som printar era bilder. För att få era bilder i bästa kvalité rekommenderar jag att välja bildpaketet med fotoprodukter.


I VILKEN UPPLÖSNING LEVERERAS DIGITALA FILER?

Digitala filer levereras i jpeg i två format - högupplösta i ordinarie storlek för framkallning och lågupplösta med fotografens logga på för webbanvändning.


KAN JAG FÅ ALLA BILDER INKLUSIVE OREDIGERADE?

Jag lämnar inte ifrån mig oredigerade eller halvfärdiga bilder. Min inställning som fotograf är att varje bild jag lämnar ifrån mig ska få lika mycket tid och kärlek.


HUR SKA VI FÖRBEREDA BARNEN INNAN FOTOGRAFERING?

Berätta till barnen att ni ska åka och leka. Ni kan också förbereda en överraskning som de kan få efteråt.

Boka en tid som fungerar bäst för just era barn. Fotografering går alltid lättare och roligare när barnen har sovit och ätit innan.


FÅR JAG TA MED MAT OCH GODIS TILL BARNET?

Vid barnfotografering är det helt okej att ta med mellanmål till barnen. Detta ska ätas vid bordet i matsalen och inte i studion.

Ej godis, majskrokar, popcorn eller liknande under babyfotograferingen.

Vid nyföddfotograferingen går det bra att ta med en matlåda som kan värmas upp i en microvågsugn på köket.


VAD SKA MAN HA PÅ SIG PÅ FAMILJEBILDER?

Vänligen undvik kläder med mönster eller text. För fotografering mot ljus bakgrund välj ljusa plagg (t.ex. t-skirt, skjortor, blusar) och mor mörk bakgrund rekommenderas mörka kläder. Det blir fint på bild om alla era kläder matchar med varann.


BLIR BILDERNA I FÄRG ELLER SVARTVITT?

Fotografen brukar leverera endast färgbilder. Ni kan även beställa svartvita bilder utan extra kostnad.


HAR NI PRESENTKORT?
Absolut! Ni kan köpa ett presentkort från 1500 kr. Presentkortet passar för babyshower, ett års kalas eller kan blir perfekt som doppresent.

Beställ presentkort här


OM BARNEN BLIR SJUKA?

Hör av er om barnen blir sjuka så att vi kan boka om tiden.

TIPS

Ta gärna med en favoritleksak til baby- eller 1 års fotografering.

Klippa och rengör naglar annars syns dem tydligt på bild.

Välj fotograferings tid för barnfotografering efter bebisens humör. Förmiddag efter bebis sovit och ätit funkar alltid bäst.

Vänligen kom inte före bokad tid.